Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad solskenskyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rubinröd grapefruktjuice, frisk apelsinjuice och sött muscovadosocker ger en sötsyrlig smak till marinaden som mörar kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda apelsin- och grapefruktsaft, muscovadosocker, majsena, salt, peppar och vitlöks- och chilisås väl i en skål.
  2. Lägg kycklingdelarna i en plastpåse. Häll på marinaden, slut till och marinera i kylen cirka fyra timmar. Vänd påsen en gång.
  3. Spreja grillgallret med olja och hetta upp grillen. Lägg kycklingen på grillen, spara marinaden. Grilla kycklingdelarna ca 20 minuter beroende på storlek. Vänd dem ofta. Lägg över på ett serveringsfat.
  4. Häll marinaden i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt sjuda cirka fem minuter. Häll såsen över kycklingen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.