Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade kanelpersikor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga persikor är en bra avslutning på måltiden. Använd helt färska persikor för att få en så fruktig smak som möjligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnens grill. Lägg persikorna bredvid varandra i en kastrull och häll på äppeljuice tills persikorna är helt täckta. Tillsätt kanelstången och nejlikorna.
  2. Täck över kastrullen med lock och låt det koka upp. Sätt ner värmen och låt persikorna sjuda 30-40 minuter tills de är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och låt persikorna svalna i spadet tills de är lagom varma att hantera.
  3. Ta bort skinnet från persikorna och halvera dem. Ta bort kärnan utan att skada fruktköttet. Häll yoghurten i en ugnssäker form. Lägg persikorna ovanpå yoghurten och strö över sockret.
  4. Placera persikorna under ugnens upphettade grill och grilla i 5 minuter tills frukten börjar bli svagt brun. Ta ut persikorna ur ugnen och servera dem gärna tillsammans med en färsk fruktsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.