Dessa saftiga persikor är en bra avslutning på måltiden. Använd helt färska persikor för att få en så fruktig smak som möjligt.
Instruktioner
- Sätt på ugnens grill. Lägg persikorna bredvid varandra i en kastrull och häll på äppeljuice tills persikorna är helt täckta. Tillsätt kanelstången och nejlikorna.
- Täck över kastrullen med lock och låt det koka upp. Sätt ner värmen och låt persikorna sjuda 30-40 minuter tills de är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och låt persikorna svalna i spadet tills de är lagom varma att hantera.
- Ta bort skinnet från persikorna och halvera dem. Ta bort kärnan utan att skada fruktköttet. Häll yoghurten i en ugnssäker form. Lägg persikorna ovanpå yoghurten och strö över sockret.
- Placera persikorna under ugnens upphettade grill och grilla i 5 minuter tills frukten börjar bli svagt brun. Ta ut persikorna ur ugnen och servera dem gärna tillsammans med en färsk fruktsallad.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar