Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade kycklingknyten på spett med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kycklingen får skön sälta från den lufttorkade skinkan. Rostningen tar grönsakerna till högre höjder. Paprikan blir sötmjuk, löken sötmild och nötterna knaprigt sega. 329 kalorier per portion 16 g fett 35 g protein 10 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med de rostade grönsakerna. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera tomaterna och lägg dem i en långpanna med snittytan uppåt.
  2. Kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar. Skär löken på längden. Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisen. Lägg ner allt i långpannan.
  3. Krydda med torkad salvia, flingsalt och peppar, ringla över olivolja. Blanda runt och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Tillsätt nötterna när det återstår 10 minuter av ugnstiden.
  4. Skär kycklingfiléerna i 2-3 delar beroende på storlek, salta och peppra. Linda in varje bit med skinka och fäst salviabladet med snöre. Trä upp på spett.
  5. Grilla på medelvärme ca 4 minuter per sida. Vänd när kycklingen fått fin färg. Kolla noga så att den blivit genomstekt och att köttsaften är klar.
  6. Servera kycklingknyten med rostade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.