Kycklingen får skön sälta från den lufttorkade skinkan.
Rostningen tar grönsakerna till högre höjder. Paprikan blir sötmjuk, löken sötmild och nötterna knaprigt sega.
329 kalorier per portion
16 g fett
35 g protein
10 g kolhydrater
Instruktioner
- Börja med de rostade grönsakerna. Sätt ugnen på 250 grader.
Halvera tomaterna och lägg dem i en långpanna med snittytan uppåt.
- Kärna ur och skär paprikorna i fjärdedelar.
Skär löken på längden. Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisen. Lägg ner allt i långpannan.
- Krydda med torkad salvia, flingsalt och peppar, ringla över olivolja.
Blanda runt och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
Tillsätt nötterna när det återstår 10 minuter av ugnstiden.
- Skär kycklingfiléerna i 2-3 delar beroende på storlek, salta och peppra. Linda in varje bit med skinka och fäst salviabladet med snöre. Trä upp på spett.
- Grilla på medelvärme ca 4 minuter per sida.
Vänd när kycklingen fått fin färg. Kolla noga så att den blivit genomstekt och att köttsaften är klar.
- Servera kycklingknyten med rostade grönsaker.
Publicerat den
11 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar