Tredje kvällen till sjöss hoppas vi på fint väder så det passar med en grillkväll på klipporna. Nu grillas lammkotletter som tagits med frysta och vakuumpackade. Lägg dem i marinad på eftermiddagen, så får de fin smak till kvällen. Små fina spett med halloumiost, zucchini och cocktailtomater serveras till.
Instruktioner
- Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en plastpåse. Lägg i kotletterna men var försiktig så att inte benen sticker hål i påsen. Om inte sjögången är för svår kan kotletterna ligga i en grund skål i marinaden. Låt dem helst marinera några timmar. Vänd dem då och då.
- Zucchinispett: Lägg träspetten i blöt i vatten. Skär zucchini med osthyvel i långa, längsgående remsor. Trä upp remsorna på spett i slingrande sicksack och alternera med en hel cocktailtomat och en bit halloumiost i varje böj. Lägg dem i en form och häll på olja och citron samt ev örter. Låt dem stå medan grillen tänds och vänd dem litet då och då.
- När grillen brunnit ut och glöden är het grillas lammkotletterna ca 7 minuter på varje sida, beroende på hur långt från glöden de ligger och hur varm grillen är.
- Grilla spetten 3-4 minuter på varje sida. Servera dem varma till kotletterna. Kall yoghurtsås smaksatt med pressad vitlök, hackade örter, litet salt och peppar smakar bra att servera till.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar