Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade tortillas

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

På kort tid och med bara fyra ingredienser gör du dessa oemotståndliga tortillas. Dela dem i munsbitar och bjud som snacks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grillen. Rosta paprikorna under grillen tills skinnet bubblar, ca 10 minuter, vänd dem då och då. Lägg paprikorna i en plastpåse, knyt ihop och låt vila ca 10 minuter. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Dra av skinnet och strimla fruktköttet.
  2. Pensla ett grillgaller med lite olja och tänd en kolgrill eller värm en gasolgrill på medelvärme.
  3. Lägg en tortilla på en tallrik och strö över osten, lägg köttet ovanpå och slutligen den strimlade paprikan. Täck fyllningen med nästa tortilla. Lyft försiktigt över på grillgallret och grilla tills tortillan är gyllenbrun, ca 2 minuter.
  4. Vänd tortillan med hjälp av två breda stekspadar och grilla den andra sidan tills den är vackert brun och osten har smält, ca 1 minut. Lägg den färdiga tortillan på ett serveringsfat och klipp den i sex bitar med ren och vass sax, det går enklare än med en kniv. Torka av saxen mellan klippen så att den inte klibbar ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.