Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspettsduett med adobo

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nöt- och fläskkött varvas och grillas på spett med en kryddig sås. Chili i adobosås är en mexikansk sås som finns i specialaffärer. Du kan även laga din egen, se annat recept Adobosås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp grillen till medelvärme. Skär köttet i 2-3 cm tärningar. Varva fläsk- och nötkött på grillspetten, lämna ½ cm mellanrum mellan bitarna.
  2. Blanda honung, chipotlechili och 2 msk adobosås i en liten skål. Blanda väl och smaka av. Tillsätt mer adobosås om du vill.
  3. Lägg grillspetten på grilla dem 15-18 minuter. Vänd dem fyra-fem gånger och pensla varje gång med såsen. Ta av spetten från grillen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.