Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med cider, inkokta äpplen och rädisor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De söta gröna ärterna gifter sig helt gudomligt fint med äppelcidern, de syrliga äpplena och de peppriga rädisorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Inkokta äpplen: Skala och skär äpplena i små tärningar ca 1x1 cm. Koka upp ättika, socker, äppeljuice och cider. Lägg i äppelbitarna, ta kastrullen från värmen och låt äppelbitarna svalna i lagen.
  2. Ärtsoppan: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smör på svag värme tills den har mjuknat. Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Lägg i ärterna och låt koka tills de mjuknat men inte hunnit tappa den klargröna färgen, ca 5 minuter. Tillsätt vispgrädde och mixa soppan slät. Krydda med salt och peppar.
  3. Skölj rädisorna och skär i olika stora bitar. Skölj och öppna sugar snapsen på längden. Arrangera rädisor, sugar snaps, groddar och äppelbitar vackert i djupa tallrikar längs med kanterna. Servera soppan antingen var eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.