De söta gröna ärterna gifter sig helt gudomligt fint med äppelcidern, de syrliga äpplena och de peppriga rädisorna.
Instruktioner
- Inkokta äpplen:
Skala och skär äpplena i små tärningar ca 1x1 cm. Koka upp ättika, socker, äppeljuice och cider. Lägg i äppelbitarna, ta kastrullen från värmen och låt äppelbitarna svalna i lagen.
- Ärtsoppan:
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smör på svag värme tills den har mjuknat. Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Lägg i ärterna och låt koka tills de mjuknat men inte hunnit tappa den klargröna färgen, ca 5 minuter. Tillsätt vispgrädde och mixa soppan slät. Krydda med salt och peppar.
- Skölj rädisorna och skär i olika stora bitar. Skölj och öppna sugar snapsen på längden. Arrangera rädisor, sugar snaps, groddar och äppelbitar vackert i djupa tallrikar längs med kanterna. Servera soppan antingen var eller kall.
Publicerat den
7 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar