Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med hetta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En mild soppa där var och en får lägga i krispiga heta wasabiärter och fräscha ärtskott. Med mjölk istället för grädde blir den ännu smalare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp hälften av vattnet och buljongtärningarna. Sjud ärterna i det några minuter. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan med en mixerstav direkt i kastrullen. Häll i resten av vattnet. Koka upp.
  2. Blanda mjöl och grädde, rör ner det i soppan. Koka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Klipp över ärtskotten.
  3. Servera soppan med crème fraiche, wasabiärter och grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.