Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön kycklingcurry

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Till den här rätten ska man använda grön currypasta som smaksättare. Grön currypasta kan antingen köpas i livsmedelsbutiker eller tillredas från grunden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Värm upp den tjocka delen av kokosmjölken i en gryta, tills den börjar koka. Vrid ner värmen och låt det koka tills kokosmjölken har blivit tjockare och oljan flyter upp på ytan. Vätskan får gärna reduceras till 1/4 av den ursprungliga mängden.
  2. Tillsätt grön currypasta (ca. 3 msk för 6 personer). Låt den krämiga pastan steka i 5 min under konstant omrörning. Oljan ska återigen flyta upp till ytan.
  3. Tillsätt kycklingköttet och stek vidare på medelhög värme i 15 minuter. Rör om ofta och vänd köttet undertiden. Tillsätt resten av kokosmjölken, citronmeliss, salt och fisksås och rör om medan grytan kokar upp.
  4. Vrid ner värmen och låt rätten sjuda i 45 min eller tills kycklingbitarna är färdiga. Det är viktigt att vätskan inte kokar in helt, eftersom detta inte är tanken med thailändska curryrätter. Rör i hackad chili och basilika, låt det sjuda i 5 min och servera snart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.