- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Till den här rätten ska man använda grön currypasta som smaksättare. Grön currypasta kan antingen köpas i livsmedelsbutiker eller tillredas från grunden.
Instruktioner
- Dela kycklingen i mindre bitar. Värm upp den tjocka delen av kokosmjölken i en gryta, tills den börjar koka. Vrid ner värmen och låt det koka tills kokosmjölken har blivit tjockare och oljan flyter upp på ytan. Vätskan får gärna reduceras till 1/4 av den ursprungliga mängden.
- Tillsätt grön currypasta (ca. 3 msk för 6 personer). Låt den krämiga pastan steka i 5 min under konstant omrörning. Oljan ska återigen flyta upp till ytan.
- Tillsätt kycklingköttet och stek vidare på medelhög värme i 15 minuter. Rör om ofta och vänd köttet undertiden. Tillsätt resten av kokosmjölken, citronmeliss, salt och fisksås och rör om medan grytan kokar upp.
- Vrid ner värmen och låt rätten sjuda i 45 min eller tills kycklingbitarna är färdiga. Det är viktigt att vätskan inte kokar in helt, eftersom detta inte är tanken med thailändska curryrätter. Rör i hackad chili och basilika, låt det sjuda i 5 min och servera snart.
Publicerat den
17 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar