Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön linssoppa med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Näringsmässigt är det ingen större skillnad mellan röda och gröna linser, båda typer bjuder på mycket protein, hög fiberhalt, mycket antioxidanter och lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och koka linserna i 6 dl vatten i ca 30 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Pressa vitlöksklyftorna. Skär kycklingen i små tärningar och bryn dem i oljan i en stor kastrull i några minuter.
  3. Lägg i löken, vitlöken och fräs några minuter tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt 1 liter vatten, fonden, tomatpurén och koka upp.
  4. Ha sedan i de kokta linserna och koka några minuter till. Salta och peppra efter smak. Hacka koriandern och strö över den färdiga soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.