Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna plättar med limesmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Då jag nyss fått en vegetarian i släkten så är jag på jakt efter goda vegetariska recept och här har jag hittat ett intressant och gott sådant. Observera att det skall vara mjöl med tillsatt bakpulver och även bakpulver separat i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Limesmör: Blanda smör, rivet limeskal, pressad vitlök, persilja samt salt och peppar. Lägg smöret i plastfolie och rulla ihop. Förvara i kylen.
  2. Gröna plättar: Koka upp vatten i en gryta och lägg i spenaten och koka ett par minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Pressa ur vätskan och hacka spenaten.
  3. Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg, smält smör, salt, peppar, spiskummin och mjölk i en skål. Hacka salladslök och chili fint, och rör sedan ner i smeten tillsammans med spenaten. Stek 2 msk smet till varje plätt på medelvärme i en stekpanna med olja tills de fått fin färg. Servera med limesmöret och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.