Den goda lammsteken tillagas i ugnen omgiven av grönsaker och mustig buljong. Det blir rikligt med sky, som utgör grunden till en utsökt, väldoftande sås
Instruktioner
- Putsa lammsteken och skär bort bäckenbenet (eller be affären göra det).
- Skala och skär vitlöken i strimlor och späcka steken med dem. Gnid in steken med kryddorna.
- Lägg steken i en liten ugnssäker form eller i en långpanna. Stick in köttermometern från sidan, så att spetsen kommer mitt i köttet, hela röret ska vara inne i köttet.
- Ansa och skär grönsakerna i tärningar och lägg dem runt steken. Häll över buljongen.
- Stek lammsteken i 175 grader tills köttet har lagom temperatur - 70 grader för rosa kött eller 75 grader för genomstekt. Späd med vinet under stekning. Tag ut den färdiga steken och låt den vila 10-15 minuter.
- Sila stekskyn i en kastrull, koka upp och vispa ner arrowrot eller potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar. Skär upp steken i tunna skivor och servera.
- Serveringsförslag: Servera med potatisgratäng och haricots verts eller brytbönor.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar