Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksbräserad lammstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den goda lammsteken tillagas i ugnen omgiven av grönsaker och mustig buljong. Det blir rikligt med sky, som utgör grunden till en utsökt, väldoftande sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lammsteken och skär bort bäckenbenet (eller be affären göra det).
  2. Skala och skär vitlöken i strimlor och späcka steken med dem. Gnid in steken med kryddorna.
  3. Lägg steken i en liten ugnssäker form eller i en långpanna. Stick in köttermometern från sidan, så att spetsen kommer mitt i köttet, hela röret ska vara inne i köttet.
  4. Ansa och skär grönsakerna i tärningar och lägg dem runt steken. Häll över buljongen.
  5. Stek lammsteken i 175 grader tills köttet har lagom temperatur - 70 grader för rosa kött eller 75 grader för genomstekt. Späd med vinet under stekning. Tag ut den färdiga steken och låt den vila 10-15 minuter.
  6. Sila stekskyn i en kastrull, koka upp och vispa ner arrowrot eller potatismjöl utrört i lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar. Skär upp steken i tunna skivor och servera.
  7. Serveringsförslag: Servera med potatisgratäng och haricots verts eller brytbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.