Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakswok med mango och apelsin

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En underbar kombination i woken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Skölj och finstrimla purjo och selleri. Dela mangon, skär loss fruktköttet från kärnan och skalet. Skär frukten i strimlor. Riv skalet på apelsinen och skär fruktköttet i bitar.
  2. Hetta upp woken på medelstark värme och häll i oljan. Lägg i purjo och selleri och fräs 1-2 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt mangostrimlor, rivet apelsinskal, apelsinbitar, vitlök, vinäger och honung. Låt rätten småkoka 2-3 minuter och lägg i groddar och nötter mot slutet. Smaka av med salt.
  4. Servera som ensamrätt med bröd eller ihop med kött eller fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.