Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grovt morotsbröd med frön

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Blev bjuden på detta bröd av en vän och jag föll pladask. Så saftigt och så underbart gott! Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 2 dl av mjölken till fingervarm temperatur, ca 37 grader. Blanda med fiberhusken i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt resterande mjölk (kall) och kesella. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en blank men ganska lös deg. I maskin behöver degen arbetas i ca 5 minuter, för hand något längre. Smörj en avlång 1½-liters bakform, klicka ner degen och strö över solrosfrön. Lägg en lätt fuktad handduk över brödet och ställ kylskåpskallt att jäsa över natten eller ca 8-10 timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Stjälp det nygräddade brödet ur formen och låt svalna på ett bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.