Blev bjuden på detta bröd av en vän och jag föll pladask. Så saftigt och så underbart gott!
Glutenfritt.
Instruktioner
- Värm 2 dl av mjölken till fingervarm temperatur, ca 37 grader. Blanda med fiberhusken i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt resterande mjölk (kall) och kesella. Rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en blank men ganska lös deg. I maskin behöver degen arbetas i ca 5 minuter, för hand något längre. Smörj en avlång 1½-liters bakform, klicka ner degen och strö över solrosfrön. Lägg en lätt fuktad handduk över brödet och ställ kylskåpskallt att jäsa över natten eller ca 8-10 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Stjälp det nygräddade brödet ur formen och låt svalna på ett bakgaller.
Publicerat den
14 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar