Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Värmande gryta där grönsakerna först rostas och ger en extra god smak. Pocherat ägg ger en lite lyxig känsla. Servera med ett segt bröd och en smakrik röra och lyxmiddagen är serverad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna palsternackor och sötpotatis grovt. Skär blomkål och paprika i bitar. Fördela grönsakerna på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Fräs grönkålen i olja i en stekpanna. Häll på vattnet och låt koka in i kålen. Tillsätt lök och vitlök och fräs med tills löken är mjuk utan att få färg. Häll i krossade tomater och lägg ner de rostade grönsakerna. Låt småputtra ca 5 minuter. Späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan från värmen och tillsätt tomaterna.
  4. Pocherat ägg: Koka upp 2-3 liter vatten i en kastrull. Tillsätt salt och vinäger. Knäck äggen i var sin kopp. Rör om i vattnet så att det bildas en virvel och lägg försiktigt ner ägget. Låt sjuda 2-3 minuter och lyft upp med en hålslev. Gör likadant med resten av äggen (om man är van kan man göra två åt gången).
  5. Servera grytan med de pocherade äggen, ett segt bröd och en smakrik röra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.