Blev gott av nöt eller rökta, kokta skinkbitar till ris, pasta, eller potatis. Lagar oftast egen mat genom att utjämna smaker i slutet genom att blanda i mjölk, vatten eller annat lätt smakneutralt flytande som buljong t.ex. i vad gäller såser, stuvningar, grytor m.m. vilket jag tycker är enklast när man kör på ett sk eget recept.
Instruktioner
- Stek mindre hackade grytbitar i väldigt lite salt.
- Bryn hackad lök och hackade svampbitar och blanda det med precis alla ingredienser förutom mjölk, grytbitar och grönsaksblandning.
- Låt det puttra nån minut så det blandas och smälts och häll sen på ½ liter mjölk till att börja mer och låt det puttra upp och smaka av om det är för starkt, eller för salt. Blanda i så fall i mer mjölk och puttra upp tills rätt balanserad smak uppstår. När det är perfekt för dig reder du av med Maizena till rätt sås-konsistens och blandar sen i grytbitar och grönsaksblandning och låter puttra ca 3 min till. Om du vill ha mer sälta så blandar du i lika delar soja och kalvfond i efterhand.
- Servera med ris, pasta eller potatis med en sked svart- eller rödvinsbärsgelé vid sidan om på tallriken.
Publicerat den
12 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar