Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gullans lyxiga äppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktig lyxkaka! God att äta som den är eller som en dessert med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda spriten med muscovadosockret och kokosflingorna i en plastpåse. Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem i påsen och blanda runt. Låt marinera, gärna ca 1 timme.
  3. Topping: Smält smöret i en vid kastrull eller stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Tillsätt socker, havregryn, grovt hackade hasselnötter. Rosta under omrörning tills det fått fin ljusbrun färg. Finstöt kardemumman och tillsätt den. Låt svalna.
  4. Kaksmet: Finstöt kardemumman. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda kardemumma, mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Använd spriten från marinaden som en del av vätskan. Tillsätt vätskan samt det smälta smöret i smeten.
  5. Smörj och kokosbeströ en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö över 2/3 av toppingen ovanpå. Tryck därefter ner äppelklyftorna. Fördela till sist resten av toppingen över.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.