En riktig lyxkaka! God att äta som den är eller som en dessert med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda spriten med muscovadosockret och kokosflingorna i en plastpåse. Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem i påsen och blanda runt. Låt marinera, gärna ca 1 timme.
- Topping:
Smält smöret i en vid kastrull eller stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Tillsätt socker, havregryn, grovt hackade hasselnötter. Rosta under omrörning tills det fått fin ljusbrun färg. Finstöt kardemumman och tillsätt den. Låt svalna.
- Kaksmet:
Finstöt kardemumman. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda kardemumma, mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Använd spriten från marinaden som en del av vätskan. Tillsätt vätskan samt det smälta smöret i smeten.
- Smörj och kokosbeströ en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö över 2/3 av toppingen ovanpå. Tryck därefter ner äppelklyftorna. Fördela till sist resten av toppingen över.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Publicerat den
12 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar