Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig äppelkaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här äppelkakan är ett mellanting mellan kaka och paj och passar utmärkt både till kaffet eller som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Blanda socker och mjöl till degen. Finfördela (gärna i matberedaren) fettet i blandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Kläm ut degen i en form, ca 26 cm i diameter.
  3. Riv (200 g) mandelmassan och blanda med vatten och cider. Bred detta över mördegsbottnen. Kärna ur, skala och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i formen.
  4. Riv (100 g) mandelmassa och blanda den med socker och kanel. Strö blandningen över äpplena.
  5. Grädda kakan ca 20-25 minuter i mitten av ugnen. Låt den svalna och sikta över florsocker. Gott med glass, grädde eller vaniljsås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.