Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene linssoppa med kokosmjölk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En närande soppa som lyser upp i vintermörkret. En favorit från det Indiska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna noga i en sil. Skala och hacka löken. Skala morötterna, dela på längden och skär i stavar eller slantar.
  2. Fräs spiskimminen i 2 msk olja i en kastrull ca 30 sekunder. Lägg i löken och fräs tills den är genomskinlig.
  3. Tillsätt kryddorna, morötter, linser och 8 dl vatten. Låt små koka under lock 10-15 minuter, tills linser och morötter är mjuka. Skär tomaten i grova bitar. Hacka koriandern grovt, spara några hela blad till garnering.
  4. Rör ner tomat, kokosmjölk, ingefära, färsk koriander, pressad vitlök och citronjuice. Krydda med 1 tsk salt. Sjud ytterligare 5 minuter.
  5. Häll upp soppan och garnera med koriander, riven morot och riven kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.