Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene majsbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Brödet är godast ljummet. Polenta, som vi kallar majsmjölet, är det Italienska namnet för majs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite vatten över jästen och rör till jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, ½ dl olja, salt, socker, ½ dl majs, polenta och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  2. Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm med smör och beströ den med lite polenta. Tryck ut degen i formen och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ringla 2 msk olja på brödet och strö på ½ dl majs och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.