Brödet är godast ljummet.
Polenta, som vi kallar majsmjölet, är det Italienska namnet för majs.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite vatten över jästen och rör till jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, ½ dl olja, salt, socker, ½ dl majs, polenta och mjöl.
Arbeta till en smidig deg.
- Smörj en liten långpanna ca 20x30 cm med smör och beströ den med lite polenta. Tryck ut degen i formen och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Ringla 2 msk olja på brödet och strö på ½ dl majs och flingsalt.
Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 minuter.
Låt brödet svalna på galler innan det skärs i rutor.
Publicerat den
30 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar