Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene päron med kanderad mandel, vaniljkräm och vinbärscoulis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det kanske verkar vara många goda komponenter, men allt går att förbereda. När du väl sätter tänderna i denna dessert så är lyckan himmelsk och du glömmer både tid och rum för en stund! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vinkokta päron: Skala päronen. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg päronen tätt i en kastrull tillsammans med vaniljstång och frön. Häll över vinet och låt allt sjuda försiktigt tills päronen är mjuka, men ändå har lite kärna. Lyft upp päronen ut lagen och låt svalna. Spara lagen till vinbärscoulisen.
  2. Kanderad mandel: Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna tills de får fint med färg. Strö över socker och salt. Så fort sockret har smält och börjar mörkna häller du upp allt på ett smörpapper. Det blir vansinnigt varmt så var försiktig. Låt svalna och bryt sedan sönder till smulor.
  3. Vaniljkräm: Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ihop vaniljstång, frön, majsstärkelse, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under konstant omrörning tills de tjocknar till en härlig kräm. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåpet.
  4. Vinbärscoulis: Blanda ihop samtliga ingredienser och låt koka i 10 minuter. Sila genom en finmaskig sil och låt svalna helt i kylskåpet.
  5. Vid servering fördelar du lite kanderad mandel på varje tallrik. Halvera päronen och lägg över. Spritsa eller klicka ut vaniljkrämen och vinbärscoulis. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.