Det kanske verkar vara många goda komponenter, men allt går att förbereda. När du väl sätter tänderna i denna dessert så är lyckan himmelsk och du glömmer både tid och rum för en stund!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Vinkokta päron:
Skala päronen. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg päronen tätt i en kastrull tillsammans med vaniljstång och frön. Häll över vinet och låt allt sjuda försiktigt tills päronen är mjuka, men ändå har lite kärna. Lyft upp päronen ut lagen och låt svalna. Spara lagen till vinbärscoulisen.
- Kanderad mandel:
Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna tills de får fint med färg. Strö över socker och salt. Så fort sockret har smält och börjar mörkna häller du upp allt på ett smörpapper. Det blir vansinnigt varmt så var försiktig. Låt svalna och bryt sedan sönder till smulor.
- Vaniljkräm:
Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ihop vaniljstång, frön, majsstärkelse, socker och grädde i en kastrull. Värm upp under konstant omrörning tills de tjocknar till en härlig kräm. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåpet.
- Vinbärscoulis:
Blanda ihop samtliga ingredienser och låt koka i 10 minuter. Sila genom en finmaskig sil och låt svalna helt i kylskåpet.
- Vid servering fördelar du lite kanderad mandel på varje tallrik. Halvera päronen och lägg över. Spritsa eller klicka ut vaniljkrämen och vinbärscoulis. Klart!
Publicerat den
5 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar