Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälleflundra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är lätt att göra egen pesto och det smakar underbart gott. När den varit i ugnen blir den extra smakrik och livar upp den milda fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  2. Montera kniven i matberedartillsatsen på din köksmaskin och mixa basilikablad, de rostade pinjenötterna, osten och olivoljan till en slät massa. Det går också bra att använda stavmixer.
  3. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg upp fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela peston över och stek fisken i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skölj bönorna och lägg i en salladsskål. Skala gurkan och dela den. Gröp ur kärnhuset med en sked och skär gurkhalvorna i skivor. Dela tomaterna och häll spadet av oliverna. Blanda allt med bönorna och häll på olivolja, vinäger och örtsalt.
  5. Servera pestofisken med bönsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.