Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härligt god fläskfilé med chutney

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och smakrik rätt som är enkel att tillaga :) Bra till bjudning eller att duka fram på middagsbordet :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa fläskfilén från senor och fett, skär den sedan i centimetertjocka skivor. Låt fläskfilén "vänta" till stekning.
  2. Häll i chutney och vitvinsvinäger i en skål/bunke. Börja med 1 msk vinäger. Blanda ihop. Tillsätt olivoljan, lite i taget - blanda här med elvisp så att smeten tjocknar. Rör i vispgrädden. Tillsätt mer vitvinsvinäger om du tycker det behövs.
  3. Finhacka rödlök och persilja och rör ner i dressingen i skålen/bunken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek fläskfilén, salta och peppra.Lägg sedan upp fläskfilén på ett serveringsfat. Ringla över dressingen.
  5. Servera rätten med kryddig bönsallad och ris ,eller med råstekt potatis. Låt dig väl smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.