Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och chokladkaka

 
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smaskig och annorlunda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Täck en 20*30 cm stor form med bakplåtspapper.
  3. Rör samman 5 dl mjöl, 2 ½ dl socker, kakao och bakpulver. Smält 50 g av smöret i en skål över vattenbad och rör ner ägg och mjölk. Rör- vispa inte- ner blandningen i de torra ingredienserna och vänd ner hallonen, apelsinskal samt pecannötter och häll ner smeten i formen. Nyp samman resten av mjöl,socker och smör i en skål så det liknar brödsmulor. Strö över smeten.
  4. Grädda i 40 minuter eller tills kakan känns torr.Ta ut och låt svalna på galler. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.