Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och chokladpaj

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God! :) Hittade receptet på expressen.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen i 30 min. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
  4. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över.
  5. Grädda pajen på 200 grader i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.
  6. Ta ut pajen och strö över chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 grader i 4 min tills chokladen smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.