Detta är en mycket god kaka som dessutom är mycket enkel att baka. Eftersom kakans baktid är kort passar den perfekt då du får oväntat besök!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakform. Bröa sedan formen med ½ dl kokosflingor. Mal mandeln i en kvarn eller finfördela den i en matberedare.
- Arbeta ihop mjöl, mald mandel, smör och socker till en smulig massa, för hand eller i en matberedare.
- Blanda ca 1 dl av smuldegen med resten av kokosflingorna. Ställ kokosblandningen åt sidan.
- Tillsätt äggen till resten av smuldegen och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte vara fin och jämn. Fördela degen i en bakform, 20x30 cm. Tryck till med lätt hand.
- Fördela hälften av hallonen på degen. Används frysta hallon ska de inte tinas före användning. Strö över kokosblandningen.
- Grädda kakan 15 minuter. Pudra över lite florsocker och servera kakan med resten av hallonen och gärna en klick grädde eller crème fraiche.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar