Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och kokoskaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Detta är en mycket god kaka som dessutom är mycket enkel att baka. Eftersom kakans baktid är kort passar den perfekt då du får oväntat besök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bakform. Bröa sedan formen med ½ dl kokosflingor. Mal mandeln i en kvarn eller finfördela den i en matberedare.
  2. Arbeta ihop mjöl, mald mandel, smör och socker till en smulig massa, för hand eller i en matberedare.
  3. Blanda ca 1 dl av smuldegen med resten av kokosflingorna. Ställ kokosblandningen åt sidan.
  4. Tillsätt äggen till resten av smuldegen och arbeta ihop till en deg. Degen behöver inte vara fin och jämn. Fördela degen i en bakform, 20x30 cm. Tryck till med lätt hand.
  5. Fördela hälften av hallonen på degen. Används frysta hallon ska de inte tinas före användning. Strö över kokosblandningen.
  6. Grädda kakan 15 minuter. Pudra över lite florsocker och servera kakan med resten av hallonen och gärna en klick grädde eller crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.