Mandelmassa och hallon är en ljuvlig kombination i den här lättbakade kakan.
Instruktioner
- Hacka snabbt samman alla ingredienser till mördegen till en deg i matberedare eller med fingrarna. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med ungefär 3/4 av degen. Ställ kallt ca 30 minuter tillsammans med den lilla degbiten som är kvar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv mandelmassan. Rör samman den med smöret till en ljus och porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd sist ner mjölet.
- Bred ut smeten jämnt i mördegsskalet och strö över hallonen. Kavla ut den sparade degen runt och sporra till remsor.
Lägg dem till rutor över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
- Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde och hallon.
Publicerat den
23 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar