Chokladsmak på smulpajen är rena drömmen för chokladälskare och med hallon och vit choklad blir det en oslagbar kombination.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Nyp samman med fingertopparna. Tillsätt sockret och blanda till en smulig massa.
- Fyllning:
Blanda hallon med potatismjöl. Finhacka den vita chokladen och blanda med hallonen.
- Fördela lite smuldeg i smorda ugnsfasta portionsformar. Lägg på bär blandningen och täck med resterande smulmassa.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Passa så att smulorna inte får för mycket färg mot slutet.
- Garnera gärna med färska hallon och vinbär. Servera med lite lättvispad grädde.
- Tips.
Vill man göra en stor paj så rekommenderas en form i storleken 26 cm i diameter.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar