Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonformar med chokladsmul

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Chokladsmak på smulpajen är rena drömmen för chokladälskare och med hallon och vit choklad blir det en oslagbar kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar. Nyp samman med fingertopparna. Tillsätt sockret och blanda till en smulig massa.
  3. Fyllning: Blanda hallon med potatismjöl. Finhacka den vita chokladen och blanda med hallonen.
  4. Fördela lite smuldeg i smorda ugnsfasta portionsformar. Lägg på bär blandningen och täck med resterande smulmassa.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Passa så att smulorna inte får för mycket färg mot slutet.
  6. Garnera gärna med färska hallon och vinbär. Servera med lite lättvispad grädde.
  7. Tips. Vill man göra en stor paj så rekommenderas en form i storleken 26 cm i diameter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.