- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
En underbar smulpaj där chokladsmaken passar oerhört bra ihop med bären!
Instruktioner
- Mät upp mjöl, kakao och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och fördela det i mjölblandningen med fingertopparna.
Arbeta in sockret och nyp ihop till en smulig deg.
- Blanda de frysta bären med potatismjöl och vaniljsocker.
Fördela hälften av smulorna i en pajform (ca 25 cm i diameter). Strö bären över och därefter strör du på resterande smulor.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45 - 50 minuter. Om du använder färska bär går gräddningen något snabbare. Låt svalna lite och servera med vaniljglass.
- (källa: Boken Smulpajer ICA bokförlag)
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jätte god paj med lite annorlunda smak eftersom det är chokladsmulor. Väldigt enkel att göra och som inte tar lång tid.
Ingen i familjen gillade denna paj, blev alldeles för mycket chockladsmak med kakaon. Gjorde om den utan kakao men tog i chokladbitar i smeten då blev den mycket godare.