Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärspaj med hallon och chokladsmulor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En underbar smulpaj där chokladsmaken passar oerhört bra ihop med bären!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl, kakao och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och fördela det i mjölblandningen med fingertopparna. Arbeta in sockret och nyp ihop till en smulig deg.
  2. Blanda de frysta bären med potatismjöl och vaniljsocker. Fördela hälften av smulorna i en pajform (ca 25 cm i diameter). Strö bären över och därefter strör du på resterande smulor.
  3. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45 - 50 minuter. Om du använder färska bär går gräddningen något snabbare. Låt svalna lite och servera med vaniljglass.
  4. (källa: Boken Smulpajer ICA bokförlag)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • glutten78 15 augusti 2008

    En jätte god paj med lite annorlunda smak eftersom det är chokladsmulor. Väldigt enkel att göra och som inte tar lång tid.

  • ceverina 22 augusti 2010

    Ingen i familjen gillade denna paj, blev alldeles för mycket chockladsmak med kakaon. Gjorde om den utan kakao men tog i chokladbitar i smeten då blev den mycket godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.