Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonparfait

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Egen glass kan man göra utan glassmaskin. Det här är en smakrik och lite grov parfait som är mycket lättlagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker fluffiga i en bunke.
  2. Lättvispa grädden tillsammans med bären och vänd ner detta i äggsmeten, använd en slev, inte en visp.
  3. Häll upp smeten i en form på cirka 7 dl. Ställ in i frysen. Låt stå minst 4 timmar.
  4. Ta ut parfaiten 10–15 minuter innan den ska serveras. Skiva upp den i tjocka eller tunna bitar och lägg på tallrikar. Garnera gärna med lite bär.
  5. Den som vill kan får bort kärnorna genom att passera bären genom en sil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.