Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk parfait är en trevlig avslutning på middagen. Till den här hallonparfaiten mixas hallonen till puré. Du har god hjälp av en mixer eller mixerstav när du ska göra det. Om barnen ska äta av parfaiten är det bäst att inte hälla konjak i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hallonen till puré. Separera äggulorna från vitan och vispa äggulorna och sockret pösigt i vattenbad. Se noga till att temperaturen i vattnet inte överstiger 50°.
  2. Vispa äggkrämen kall. Blanda i hallonpuré, citronsaft och cognac. Vispa och tillsätt grädden.
  3. Häll blandningen i form och ställ den i frysen i 2–3 timmar. Det går även att lägg upp parfaiten i portionsskålar eller glas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.