Lättkokta sommarprimörer och bakad rödlök serveras till halstrad lax och mjuk getostcrème.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödlöken och skär ett kryss i varje lök. Fördela smöret i kryssen. Häll saltet i en ugnssäker form och ställ i löken. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter tills de blivit mjuka i mitten.
- Mixa alla ingredienser till getostcrèmen till en slät sås.
- Ansa sockerärtorna. Skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Bryt av den nedersta biten på sparrisen och skär dem i 3 bitar vardera. Halvera rädisorna.
- Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av i durkslag och blanda i rucolan.
- Skär laxfilén i 4 bitar. Halstra dem i het stekpanna ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
- Lägg salladen på tallrikar eller serveringsfat. Lägg på laxbitarna och servera med saltbakad rödlök, getostcrème, kokt färskpotatis och citronklyftor.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar