Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad laxfilé på primörsallad med saltbakad rödlök och getostcrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättkokta sommarprimörer och bakad rödlök serveras till halstrad lax och mjuk getostcrème.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödlöken och skär ett kryss i varje lök. Fördela smöret i kryssen. Häll saltet i en ugnssäker form och ställ i löken. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter tills de blivit mjuka i mitten.
  2. Mixa alla ingredienser till getostcrèmen till en slät sås.
  3. Ansa sockerärtorna. Skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Bryt av den nedersta biten på sparrisen och skär dem i 3 bitar vardera. Halvera rädisorna.
  4. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av i durkslag och blanda i rucolan.
  5. Skär laxfilén i 4 bitar. Halstra dem i het stekpanna ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg salladen på tallrikar eller serveringsfat. Lägg på laxbitarna och servera med saltbakad rödlök, getostcrème, kokt färskpotatis och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.