Harfilé är riktigt exklusiv och delikat bjudmat. Denna rätt kräver en del av såväl plånboken som kocken, men i gengäld smakar det möra och fintrådiga harköttet gudomligt gott. Det var 7 år sen jag gjorde det här receptet, hare är inget man får tag på ofta. Men smaken glömmer jag aldrig ...
Instruktioner
- Ta bort ev senor på köttet med en vass kniv, skär köttet i lillfingerstora strimlor och lägg dem i en skål. Häll på olivolja och rödvin och låt köttet marinera minst 30 minuter, gärna 1-2 timmar.
- Stek löken i lite brynt matfett så att den får fin färg och blir mjuk. Putsa ostronskivlingen och skiva den grovt. Stek den lätt i matfett några minuter. Salta.
- Skala potatis och morot. Riv potatisen grovt, finstrimla morot och zucchini. Bryn matfett i en stor stekpanna, lägg i grönsakerna och platta ut allt till en jämn kaka. Salta lätt.
- Stek grönsakskakan till fin färg på undersidan. Lägg på lock, vänd pannan och låt allt glida ner i pannan igen. Stek färdigt på andra sidan.
- Ta upp harköttet ur marinaden och stek det i lite matfett ca 5 minuter. Det behöver inte vara helt genomstekt. Tillsätt löken och lite av marinaden. Skär ett snitt i köttet och smaka av. Värm allt och servera direkt på varma tallrikar.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar