Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harfilé med ostronskivling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Harfilé är riktigt exklusiv och delikat bjudmat. Denna rätt kräver en del av såväl plånboken som kocken, men i gengäld smakar det möra och fintrådiga harköttet gudomligt gott. Det var 7 år sen jag gjorde det här receptet, hare är inget man får tag på ofta. Men smaken glömmer jag aldrig ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort ev senor på köttet med en vass kniv, skär köttet i lillfingerstora strimlor och lägg dem i en skål. Häll på olivolja och rödvin och låt köttet marinera minst 30 minuter, gärna 1-2 timmar.
  2. Stek löken i lite brynt matfett så att den får fin färg och blir mjuk. Putsa ostronskivlingen och skiva den grovt. Stek den lätt i matfett några minuter. Salta.
  3. Skala potatis och morot. Riv potatisen grovt, finstrimla morot och zucchini. Bryn matfett i en stor stekpanna, lägg i grönsakerna och platta ut allt till en jämn kaka. Salta lätt.
  4. Stek grönsakskakan till fin färg på undersidan. Lägg på lock, vänd pannan och låt allt glida ner i pannan igen. Stek färdigt på andra sidan.
  5. Ta upp harköttet ur marinaden och stek det i lite matfett ca 5 minuter. Det behöver inte vara helt genomstekt. Tillsätt löken och lite av marinaden. Skär ett snitt i köttet och smaka av. Värm allt och servera direkt på varma tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.