Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harissamarinerad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik kyckling som serveras med färgglad couscoussallad och krämig bönkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål och lägg i kycklingen. Marinera i minst 30 minuter före grillning. Grilla på båda sidor tills kycklingen är genomstekt och låt vila i några minuter innan du skär upp den.
  2. Under tiden kycklingen marineras.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Lägg paprikorna på grillen (eller på grill i ugnen) vänd då och då och grilla tills de är helt svarta.
  4. Lägg de grillade paprikorna i en skål och täck över med plastfolie tills de har svalnat något. Dra då av det svarta skalet, dela, ta bort kärnor och skär i bitar.
  5. Blanda den kokta couscousen med citronsaft, olivolja, tärnad gurka och tomater, skivad salladslök, oliver och de färska örterna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Mixa alla ingredienser till bönkrämen till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med couscoussalladen och bönkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.