Budapestrulle i ny tappning. Kanske en ny favorit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Kör nötterna snabbt i en matberedare till ett fint pulver eller mal i kvarn. Blanda nötter och mjöl.
- Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa vidare till en tjock marängsmet. Vänd försiktigt ner nötblandningen i marängvispet. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
- Grovhacka mangon. Vispa grädde och socker ganska hårt. Blanda försiktigt grädde, crème fraiche, mango och apelsinskal.
- Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.Låt ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i pappret. Ställ kallt ca 2 timmar. Sikta över lite florsocker strax före servering.
Publicerat den
22 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar