Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsmaräng med mango och apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Budapestrulle i ny tappning. Kanske en ny favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Kör nötterna snabbt i en matberedare till ett fint pulver eller mal i kvarn. Blanda nötter och mjöl.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och vispa vidare till en tjock marängsmet. Vänd försiktigt ner nötblandningen i marängvispet. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret. Dra av pappret som kakan gräddats på.
  3. Grovhacka mangon. Vispa grädde och socker ganska hårt. Blanda försiktigt grädde, crème fraiche, mango och apelsinskal.
  4. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan.Låt ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i pappret. Ställ kallt ca 2 timmar. Sikta över lite florsocker strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.