Detta är en bra tårta om ni har ont om kylutrymme och gästerna är många. Bottnarna kan bakas i förväg och förvaras i rumstemperatur.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga bort skalet i en ren kökshandduk och finhacka.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vänd ner nöthacket i marängsmeten. Blanda florsocker och majsstärkelse och sikta ner i marängsmeten. Spritsa eller bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt kallna.
- Topping:
Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Blanda försiktigt ner yoghurten. Kärna ur och skär nektarinen i klyftor. Snoppa jordgubbarna och dela dem. Rosta ev kokosflagorna i torr panna. Bred gräddyoghurten över marängbottnen. Strössla över bär, nektarin, kokos och choklad och servera genast.
Publicerat den
7 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar