- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Julbordets vegetariska favoritpaté. Passar utmärkt för bjudningar.
Instruktioner
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Strimla selleristjälkarna.
Fräs den gula löken i olja i en stekpanna 5 min. Tillsätt vitlök och selleri och stek ytterligare 5 min.
- Pudra över mjölet och blanda. Häll i tomaterna och sjud såsen ca 3 min.
Smula brödet, skala och riv morötter och ost. Rosta nötterna i en torr teflonstekpanna. Mal dem.
- Blanda brödsmulor, riven morot, ost och malda nötter med tomatblandningen. Låt smeten svalna något. Vispa upp äggen och rör ner samtliga ingredienser. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Täck med aluminiumfolie.
- Obs! är det en aluminiumform som används får folien inte komma i kontakt med patén. Grädda i 175 grader 1 timme. Servera varm eller kall med kall yoghurt smaksatt med vitlök.
Publicerat den
23 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar