Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötspaté med tomat och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Julbordets vegetariska favoritpaté. Passar utmärkt för bjudningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Strimla selleristjälkarna. Fräs den gula löken i olja i en stekpanna 5 min. Tillsätt vitlök och selleri och stek ytterligare 5 min.
  2. Pudra över mjölet och blanda. Häll i tomaterna och sjud såsen ca 3 min. Smula brödet, skala och riv morötter och ost. Rosta nötterna i en torr teflonstekpanna. Mal dem.
  3. Blanda brödsmulor, riven morot, ost och malda nötter med tomatblandningen. Låt smeten svalna något. Vispa upp äggen och rör ner samtliga ingredienser. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Täck med aluminiumfolie.
  4. Obs! är det en aluminiumform som används får folien inte komma i kontakt med patén. Grädda i 175 grader 1 timme. Servera varm eller kall med kall yoghurt smaksatt med vitlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.