Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd med honung

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Efter att ha tröttnat på att bara baka franskbröd sökte jag på Internet efter ett lite grövre bröd. Hittade en massa olika, kombinerade en del och detta blev resultatet. Väldigt lyckat om jag får säga det själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke.
  2. Värm vattnet fingervarmt i en kastrull, tillsätt honung och olivolja. Häll lite av vätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig. Häll i resten av vätskan och därefter saltet och havregrynen. Blanda ordentligt, tillsätt grahamsmjölet och så mycket vetemjöl att du får en fast deg.
  3. Stjälp upp degen och knåda 5-10 min tills degen känns fast och smidig. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med en bakduk och jäs ca 40 minuter.
  4. Stjälp därefter upp degen igen, knåda till den och forma sedan till två avlånga limpor. Lägg på en plåt med bakduk, skär fyra sneda skåror i bröden och jäs ytterligare 30 minuter.
  5. Grädda i 180 grader, 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.