Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd med melon- och solroskärnor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett saftigt bröd med bra hållbarhet. Brödet är väldigt gott att rosta - eller äta som det är. Glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser, enklast med en degblandare. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och häll ner rapsolja, sirap och äggvita. Häll ner degspadet bland de torra ingredienserna och arbeta samman degen ordentligt ca 5 minuter.
  2. Flytta över degen till en oljan 1½ liters brödform. Tryck till degen med handen så att den trycks ut i hela formen. Strö havreflingor, melonkärnor och solrosfrön över brödet. Låt brödet jäsa ca 20 minuter under plastfolie eller bakduk på varm och dragfri plats.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Sätt in en tom plåt i nedre delen av ugnen och ett galler i övre delen av ugnen. Häll några msk varmt vatten på den nu varma plåten, placera brödet på gallret. Stäng luckan snabbt och sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda bröden i 55-60 minuter. Känn med en sticka så att det inte är klibbigt i mitten. Innertemperaturen ska vara 96 grader.
  5. Ta ut och stjälp upp brödet och låt det kallna på galler under bakduk. Låt brödet stå till sig innan du skär i det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.