Ett saftigt bröd med bra hållbarhet. Brödet är väldigt gott att rosta - eller äta som det är.
Glutenfritt och laktosfritt.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser, enklast med en degblandare. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och häll ner rapsolja, sirap och äggvita. Häll ner degspadet bland de torra ingredienserna och arbeta samman degen ordentligt ca 5 minuter.
- Flytta över degen till en oljan 1½ liters brödform. Tryck till degen med handen så att den trycks ut i hela formen. Strö havreflingor, melonkärnor och solrosfrön över brödet. Låt brödet jäsa ca 20 minuter under plastfolie eller bakduk på varm och dragfri plats.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Sätt in en tom plåt i nedre delen av ugnen och ett galler i övre delen av ugnen. Häll några msk varmt vatten på den nu varma plåten, placera brödet på gallret. Stäng luckan snabbt och sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda bröden i 55-60 minuter. Känn med en sticka så att det inte är klibbigt i mitten. Innertemperaturen ska vara 96 grader.
- Ta ut och stjälp upp brödet och låt det kallna på galler under bakduk. Låt brödet stå till sig innan du skär i det.
Publicerat den
27 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar