Mättande och goda bullar som delvis förbereds dagen innan.
Instruktioner
- Blanda mjölk och havregryn och låt stå i rumstemperatur över natten. Går också bra att göra blandningen på morgonen för att sedan baka på kvällen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Rör om tills jästen är upplöst. Rör i strösocker, salt, linfrö, solroskärnor och rårivna morötter. Rör i lite mjöl i taget till en lagom konsistens för att kunna ta upp den på bakbordet. Knåda degen och tillsätt mjöl tills degen känns lite klibbig men ändå hanterbar. Dela degen i 32 bitar som rullas till bullar. Lägg bullarna på 2 st bakpappsklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Pensla med ägg och in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills dom är gyllenbruna. Svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
27 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar