Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebullar

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Mättande och goda bullar som delvis förbereds dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och havregryn och låt stå i rumstemperatur över natten. Går också bra att göra blandningen på morgonen för att sedan baka på kvällen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Rör om tills jästen är upplöst. Rör i strösocker, salt, linfrö, solroskärnor och rårivna morötter. Rör i lite mjöl i taget till en lagom konsistens för att kunna ta upp den på bakbordet. Knåda degen och tillsätt mjöl tills degen känns lite klibbig men ändå hanterbar. Dela degen i 32 bitar som rullas till bullar. Lägg bullarna på 2 st bakpappsklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Pensla med ägg och in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills dom är gyllenbruna. Svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.