Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekaka med äppelpassion

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Havre ger smak och gör kakan saftig tillsammans med äpplena. Yoghurt ger litet extra syra och passionsfruktens kärnor ger en spännande knaprighet åt kakan. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller kall till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om väl efter varje ägg. Dela passionsfrukterna, skrapa ur och tillsätt fruktköttet. Blanda vetemjöl, havregryn och bakpulver och arbeta in det i smeten tillsammans med yoghurten. Häll smeten i formen och släta till ytan.
  3. Stick ned äppelklyftorna i smeten och strö över 1 msk socker. Grädda kakan på nedersta falsen ca 55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.