Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrekakor med hallonsylt 2

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Läste fel i receptboken och så kom dessa läckra kakor till. Om man ska göra kakorna riktigt amerikanska, då lägger man både jordnötssmör och hallonsylt i kakornas fördjupningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180º.
  2. Blanda mjöl, havregryn och bikarbonat i en stor skål.
  3. Smält margarin, rörsocker, sirap och vatten på låg värme, under omrörning.
  4. Blanda smör- och sockersmeten med de torra ingredienser, så att du får en deg som går att rulla till bollar. Låt gärna degen stå ca 15 min, så att havregrynen har sugit åt sig det mesta av smöret.
  5. Rulla valnötsstora bollar av degen och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Gör en liten fördjupning med tummen på varje degboll. Klicka i lite fast hallonsylt eller marmelad i bollarnas fördjupningar.
  6. Grädda kakorna i 16-18 min eller tills de blivit gyllenbruna. Låt kakorna stå och svalna lite på plåtarna i 2-3 minuter. Lyft sedan över dem på ett bakgaller.
  7. Om du tycker att kakan är för söt, så minska på sirapsmängden. Detta är kakor som ger mersmak hos var och en.
  8. LYCKA TILL!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.