Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havremuffins med jordgubbssylt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa muffins passar både som frukostbollar och på barnkalas. Vuxna kanske uppskattar havremuffins med ägglikörkräm i stället för jordgubbssylt. Gör då en vaniljkräm och spetsa med 2-3 msk ägglikör och klicka ner i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera pappersformar i muffinsplåtens fördjupningar.
  2. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Vispa ägget i en annan skål, rör ner socker, vaniljesocker, smör och gräddfil. Häll över smeten i mjölblandningen, rör till en jämn smet.
  3. Häll hälften av smeten i formarna. Gör en liten fördjupning och skeda i en klick jordgubbssylt. Häll över resten av smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsen vila 5 minuter. Lossa muffinsen ur formarna och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.