Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrerutor

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett lättbakat bröd med fibrer, både lösliga och olösliga, som magen mår bra av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Värm vatten och olja till 37° Smula jästen och rör ut den med det värmda degspadet.
  3. Tillsätt sirap, salt, linfrö, havrekli, havregryn, grahamsmjöl och 1 3/4 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  4. Pudra över degen med lite mer mjöl och arbeta samman efter jäsningen. Du avgör själv när degen känns lagom för att skrapas ned i en bakpappersklädd långpanna med måtten 20x30 cm.
  5. Mjöla handen och tryck ut degen jämnt i formen. Sporra ut 24 rutor och nagga med en gaffel. Låt jäsa i ca 30 minuter till och grädda sedan på mittfalsen i knappt 20 minuter. Brödet går bra att frysa.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • EowynUndomiel 6 april 2009

    Det här verkar super, det vill jag baka snarast möjligt ;) (Y) återkommet med betyg!

  • monicadanell 11 april 2009

    låter gott återkommer med betyg när jag har testad det monica

  • Saris__ 26 april 2009

    Kändes nyttigt! Var godast nybakt!

  • corillo 10 maj 2009

    Helt OK och lättbakat bröd, men bakar det nog inte igen.

  • monicadanell 23 maj 2009

    inte i min smak kommer inte att göra om dom mvh monica

  • monicadanell 15 juli 2009

    Hej nu har jag bakat dina havrerutor igen första gången jag bakade dom då tyckte jag inte om dom men nu när jag gjorde dom igen dom kändes nyttiga tack för receptet kommer att göra dom flera gånger mvh monica

  • ingsa 12 september 2009

    Tack för receptet. Ett gott bröd , bakat det flera gånger . Mvh Inger

  • Saris__ 8 oktober 2009

    Kändes alldeles för degiga i magen. Inte så grovt som jag trodde dte skulle bli.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.