Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havsbrisbiff med rostad rödbetsquinoa och pepparrotssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En biff full av nyttigheter och smak. Passar även strålande till en saffransrisotto eller ett gott potatismos. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havsbrisbiff: Blötlägg solrosfrön och cashewnötter i 4 timmar. Häll av vattnet. Häll av spadet från kikärterna och skölj i vatten. Häll ner frön, nötter och kikärter i en matberedare och mixa fint. Skrapa ner i en skål. Riv moroten och hacka den gula löken fint. Rör ner i skålen tillsammans med hackade wakamealger, tomatpuré, sojasås, citronsaft, finhackad dill, örtsalt och vitpeppar. Forma till biffar och stek gyllenbruna i lite olja.
  2. Rostad rödbetsquinoa: Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala rödbetorna och skär i tunna klyftor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i 20-30 minuter, eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna något. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop rostade rödbetor, quinoa, rivet apelsinskal och -saft, salt och peppar.
  4. Pepparrotssås: Rör ihop créme fraiche eller yoghurt, riven pepparrot, socker, citronsaft, salt och peppar i en skål.
  5. Servera havsbrisbiffarna tillsammans med rödbets- och quinoasalladen samt pepparrotssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.