En biff full av nyttigheter och smak. Passar även strålande till en saffransrisotto eller ett gott potatismos.
Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.
Instruktioner
- Havsbrisbiff:
Blötlägg solrosfrön och cashewnötter i 4 timmar. Häll av vattnet. Häll av spadet från kikärterna och skölj i vatten. Häll ner frön, nötter och kikärter i en matberedare och mixa fint. Skrapa ner i en skål. Riv moroten och hacka den gula löken fint. Rör ner i skålen tillsammans med hackade wakamealger, tomatpuré, sojasås, citronsaft, finhackad dill, örtsalt och vitpeppar. Forma till biffar och stek gyllenbruna i lite olja.
- Rostad rödbetsquinoa:
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala rödbetorna och skär i tunna klyftor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i 20-30 minuter, eller tills de är mjuka. Ta ut och låt svalna något. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop rostade rödbetor, quinoa, rivet apelsinskal och -saft, salt och peppar.
- Pepparrotssås:
Rör ihop créme fraiche eller yoghurt, riven pepparrot, socker, citronsaft, salt och peppar i en skål.
- Servera havsbrisbiffarna tillsammans med rödbets- och quinoasalladen samt pepparrotssås.
Publicerat den
20 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar