Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtornsmarängpaj med chokladbotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Har ni testat havtorn? Jag har inte gjort det än, men har sett dem i frysdisken på ICA. Här är en paj som både ser god ut och låter god, hämtad ur ICA-Kuriren nr 44/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast bakplåtspapper i bottnen på en stor springform/pajform och klipp bort överflödigt papper. Smörj dessutom botten och kanter med 10 g av smöret.
  2. Mixa smör, socker, kakao och salt väl blandat i matberedare med plastkniven i, ca 1 minut. Mixa i mjölet litet i taget till en smulig deg. Tryck ut degen i pajformens botten med knuten hand, stötta kanterna med aluminiumfolie, pricka botten med en gaffel och grädda 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Ta bort folien. (Pajskalet kan gräddas ett par dagar i förväg, täck och ställ i rumsvärme.)
  3. Någon timme före servering, värm ugnen till 200°. Blanda citronkrämen med apelsinriv och vänd försiktigt i bären. Bred ut jämnt över pajbotten. Vispa äggvitorna till hårt skum med helt fettfria redskap och bunke (annars höjer sig inte äggpöset). Vispa i sockret litet i sänder. Klicka och jämna smeten över havtornskrämen. Grädda ca 8 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajen och låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • loujan 1 december 2011

    Åh har letat efter det här receptet i ett år sen jag såg det i ICA-kuriren! Helt underbar paj som man kan äta jämt! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.