Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad citron- & limelax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet är för 1 ½ kg fisk, tänk på att ju större desto längre grilltid. Är fisken jättestor rekommenderar jag att slå in den helt i folie så den kan vändas enkelt på grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Laxen: Tänd grillen. Snitta fisken diagonalt på båda sidor med några centimeters mellanrum. Gör rub (nedan) och gnid in. Fyll snitten med smörbitar (naturella) och skivad lime. Lägg fisken på en dubbel bit aluminiumfolie, vik ihop som en form runt fisken. Grilla under lock, ca 15 minuter för filé och 30 minuter för hel fisk. Har man inte lock på grillen - slå in den helt i folie och vänd på fisken. När köttet släpper från benen är fisken klar.
  2. Limerub: Riv det gröna av skalet från limen. Mortla peppar grovt, tillsätt limeskal, limeblad och salt. Mortla tills allt är jämnt fördelat.
  3. Lime- & chilismör: Vispa smöret vitt, tillsätt sambal och lime. Smaka av med salt. Om du vill minska på smöret går det bra att använda keso istället. Mixa keson om du inte vill ha med klumparna. Serveras till fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.