Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad lammstek

 
Skriv ut

Fantastiskt god lammstek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen och fördela briketterna längs med kanterna på grillen. Se till att inte ha för mycket briketter i grillen, då blir det för hög temperatur. Skåra lammsteken med ½ cm djupa skåror i ett kryssmönster på bägge sidor.
  2. Stick små hål i steken och späcka köttet med vitlöksskivor. Gnid in steken i olivolja. Krossa koriandern i en mortel och strö över köttet tillsammans med de övriga kryddorna och hackade örter. Massera in kryddorna i steken.
  3. Placera steken i mitten på grillen. Sätt en stektermometer där steken är som tjockast och lägg på locket. Grilla köttet långsamt under lock till en innertemperatur på 62 grader, det tar cirka 1 timme.
  4. Låt steken vila i minst 10 minuter innan du börjar skiva det. Skiva i tunna skivor och krydda skivorna med flingsalt, svartpeppar och spiskummin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.