Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskkarré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk middag: helstekt fläskkarré med råstekta grönsaker. Riven ingefära och finhackad rosmarin är gott att krydda karrén med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek karrén runtom tills den får en knaprig brun, fin stekyta. Krydda den i efterhand med salt, peppar, ingefära, rosmarin och citronskal. Lägg över karrén i en stekgryta och häll på buljongen. Ställ in grytan i ugnen på 125º och låt stå i 2 timmar.
  2. Förbered tillbehören: Skala och skiva potatisen. Skala och dela morötterna på längden i kvartar. Dela också löken i kvartar.
  3. Ta ut grytan ur ugnen och sila över buljongen i en kastrull och häll på grädden. Låt koka i ca 5 minuter och red av med lite maizenamjöl utrört i vatten. Red av lite i taget.
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen tills den börjar få färg. Lägg sedan i morötterna och låt dem steka med i ca 3-4 minuter. Lägg till sist i löken och låt den steka med i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
  5. Skiva upp steken och servera med grönsakerna och såsen.
  6. Tips: Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Vänd runt så att alla grönsakerna får kryddor och olja på sig. Stek i ugnen på 200º i ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.