En klassisk middag: helstekt fläskkarré med råstekta grönsaker. Riven ingefära och finhackad rosmarin är gott att krydda karrén med.
Instruktioner
- Stek karrén runtom tills den får en knaprig brun, fin stekyta. Krydda den i efterhand med salt, peppar, ingefära, rosmarin och citronskal. Lägg över karrén i en stekgryta och häll på buljongen. Ställ in grytan i ugnen på 125º och låt stå i 2 timmar.
- Förbered tillbehören:
Skala och skiva potatisen. Skala och dela morötterna på längden i kvartar. Dela också löken i kvartar.
- Ta ut grytan ur ugnen och sila över buljongen i en kastrull och häll på grädden. Låt koka i ca 5 minuter och red av med lite maizenamjöl utrört i vatten. Red av lite i taget.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen tills den börjar få färg. Lägg sedan i morötterna och låt dem steka med i ca 3-4 minuter. Lägg till sist i löken och låt den steka med i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
- Skiva upp steken och servera med grönsakerna och såsen.
- Tips: Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Vänd runt så att alla grönsakerna får kryddor och olja på sig. Stek i ugnen på 200º i ca 25 minuter.
Publicerat den
11 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar