Glass:
Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden.)
Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2-3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.
Fyllning:
Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst.) Låt chokladen svalnat något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger. Bred ut chokladglass-smeten på toppen.
Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt.
Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.